3 motive personale pentru care am ales un termostat ambiental wireless

La fel ca oricare alt roman, cand a inceput sezonul rece cu ninsori si temperaturi scazute m-am gandit automat: “sa vezi de acu’ facturi cu incalzirea si apa calda!”. Asta se intampla iarna trecuta totusi, acum situatia sta altfel. Va explic in continuare ce s-a intamplat.

Ei bine, da, am ales sa imi instalez un termostat ambiental wireless. Am optat pentru unul de la Salus Controls, pentru ca mi l-au recomandat mai multi si am vazut numeroase pareri bune despre dispozitivele acestui brand.

Dincolo de motivele clasice, ca economisesti si ca ai cine stie cate functii la dispozitie, am si cateva motive personale pentru care am ales un asemenea termostat.

Sunt comod (a se citi LENES)!

Da, sunt acel gen de persoana care prefera sa aiba la indemana tot felul de telecomenzi, sa programeze si sa seteze diverse dispozitive fara sa fie nevoie de deplasare. Daca asta se poate face chiar de pe smartphone, cu atat mai bine!

Am fost nevoit sa locuiesc o perioada in casa unui amic. Avea centrala pe lemne. Nu vreau sa va explic ce chin aveam cand trebuia sa ies, sa ma echipez bine, sa merg in camera centralei sa mai pun lemne pe foc – si asta doar ca sa imi fie suficient de cald in casa, in limitele normalului.

De-asta pentru acasa am ales o centrala pe gaz, model destul de nou, si am dotat-o si cu un termostat ambiental wireless, ca sa nu fiu nevoit sa ma deplasez pana la panoul centralei pentru a modifica temperaturile sau programele.

Daca tot tehnologia din zilele noastre permite lucrul asta, de ce nu? Mai mult ca sigur exista foarte multi alti „lenesi” ca si mine.

I like IT

Sunt un mare fan al emisiunii, dar nu e vorba de asta acum. M-am obisnuit cu tehnologia la modul ca nu mi-as putea imagina viata fara gadget-uri diverse, aplicatii si dispozitive inteligente. Cum ar fi ca, dintr-o data, sa trecem inapoi la clasicul telefon cu fir? V-ati imagina?

Un termostat ambiental wireless se inscrie perfect in ceea ce s-ar defini ca „smart home”. Vine de obicei la pachet cu optiuni diverse de programe pentru incalzire, cu posibilitatea personalizarii acestora si cu functii care mai de care mai complexe.

Mi se pare logic: avem telefoane inteligente, masini de spalat inteligente, frigidere si tot felul de electrocasnice smart – de ce nu ar pastra si sistemul de incalzire acelasi registru? In plus, functiile sunt numeroase si foarte utile. Spre exemplu, un termostat ambiental wireless, precum cel pe care mi l-am achizitionat, poate sa controleze sisteme de incalzire prin radiatoare sau cu incalzire prin pardoseala, regleaza individual temperatura pe zone diferite de incalzire, are mod vacanta, programe multiple, sistem de backup si multe altele.

Investitie pe termen lung

Chiar daca multi vor spune ca un asemenea termostat este prea costisitor, eu zic ca nu e chiar asa. Il consider o investitie pe termen lung, ceva care chiar merita achizitionat, pentru ca in aproximativ 1 an am amortizat cheltuiala, reducand luna de luna facturile cu incalzirea.

Confort sporit, economie, investitie pe termen lung, tehnologie moderna – acestea sunt motivele pentru care am ales un asemenea termostat. Va recomand site-ul www.saluscontrols.ro daca v-am starnit interesul.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *