Mituri despre incalzirea in pardoseala

Informatia inseamna putere, iar asta o stim cu totii. Daca ai chiar si cea mai mica curiozitate, poti descoperi lucruri ce iti schimba viata. La capitolul confort, cu siguranta ai auzit despre incalzirea in pardoseala. Ceea ce in trecut era poate o nisa exclusivista, acum a ajuns sa fie chiar accesibil pentru mult mai multi.

Desigur ca odata cu aparitia acestui tip de incalzire s-au dezvoltat si tot felul de mituri. Iata cateva dintre acestea.

Este incalzirea in pardoseala destinata numai bailor si/sau bucatariilor?

Desigur ca nu. Acest mit a pornit mai degraba de la rezistenta suprafetei, avand in vedere ca exista o constanta a caldurii la care este expusa o suprafata. Asta nu inseamna ca pardoseala de tip placa ceramica este rezistenta fata de altele si numai aceasta permite instalarea sistemului de caldura. Exista optiuni variabile ce se pot preta la fiecare tip de nevoie.

Termostatul poate obtine reduceri de consum

Intr-o oarecare masura un termostat poate sa aiba ca si efect reducerea costurilor la caldura. Asta pentru ca se poate obtine un program personalizat privind setarile sistemului.

Termostatul controleaza foarte bine modul in care functioneaza intreg sistemul; cel putin depinzand de tipul de termostat, acesta ar putea ajuta la prestabilirea orelor in care caldura din pardoseala sa porneasca sau sa se opreasca. Evident, asta poate insemna un consum responsabil de caldura si implicit un mod economic de folosire a intregului sistem.

Este necesara achizitia unui termostat pentru incalzire in pardoseala 2018, care sa fie compatibil cu sistemul de incalzire si de preferat unul modern, de generatie noua, care sa ofere randament si eficienta.

Incalzirea in pardoseala este un sistem sensibil

Multi cred ca trebuie sa paseasca pe varfuri si cat mai delicat pe suprafetele incalzite, intrucat ar putea strica in vreun fel sistemul. Ei bine, situatia nu este atat de fragila, daca sistemul si toate elementele sale sunt de buna calitate. Exista si garantie a lucrarii ce poate certifica concret ca durabilitatea unui sistem de genul este o realitate, nu un mit.

Mai mult decat atat, circula si altfel de zvonuri. Unele spun ca se ridica praful foarte mult din cauza sistemului de incalzire in pardoseala sau ca mobila nu trebuie sa fie asezata direct pe podea. Un mic adevar exista aici, intrucat de vreme ce se doreste caldura sa circule in intreaga incapere, pardoseala nu ar trebui blocata, acoperita pe suprafete mari. Insa in orice caz, mobila dispune de mici picioruse, deci nu este ca si cand o situatie speciala tine numai de cazurile cu pardoseala incalzita.

Nota de final

Se spune ca vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri. Este o celebra vorba din popor ce s-ar putea potrivi si acestui caz. Nu poti crede in mituri de vreme ce acestea nu au fundament. Ar trebui mai intai sa incerci si apoi sa iti exprimi opinia despre experienta avuta. In fond, incalzirea in pardoseala este considerata o metoda eficienta de incalzire, chiar si mai buna decat caloriferele, datorita faptului ca are actiune pe suprafata extinsa.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *