Ce tratament să urmezi în cazul în care ai o unghie încarnată

Pot fi numeroase motive pentru care degetele sau unghiile tale suferă. În cazul în care nu ești sigur ce anume cauzează durerea, un drum până la doctor te poate ajuta. El te poate diagnostica pe baza simptomelor tale și examinând unghia și pielea din jurul acesteia. O unghie încarnată este rezultatul creșterii unei porțiuni de unghie în pielea din jurul ei. Acest lucru poate fi cauzat de mai multe tipuri de accidente – de exemplu când îți lovești degetul, când porți pantofi prea strâmți și dacă îți tai unghiile prea scurte.

Știm cu toții că deși pare o nimica toată, o astfel de durere se poate transforma în timp într-una puternică și te poate împiedica până să și te încalți cu o anumită încălțăminte sau chiar să mergi o distanță mare. Din acest motiv, trebuie să tratezi această problemă imediat ce apare.

Care este tratamentul?

  • Încearcă acasă

Daca simptomele nu sunt foarte grave, poți încerca să îndepărtezi colțul care îți cauzează durere. Poți folosi unghiere profesionale, iar cu capătul pentru cuticule să ridici ușor unghia și să o tai.

Dacă ai reușit să îndepărtezi colțul care provoca dureri, e de preferat să îți scufunzi piciorul în apă caldă cu săpun. Acest lucru va ajuta la diminuarea durerii și la reducerea umflăturii.

  • Tratamentul recomandat de doctor

În cazul în care unghia este afectată destul de rău, medicul tău te poate ajuta. Pentru unghii incarnate puțin îngroșate, în jurul cărora pielea s-a înroșit și doare la apăsare, dar fără puroi, doctorul vă va ridica cu grijă marginea unghiei și va introduce o bucățică de bumbac sub ea. Înainte de a realiza acest procedeu, dacă durerea este foarte mare, există posibilitatea utilizării unui anestezic la cererea pacientului. Această procedură va facilita creșterea unghiei deasupra pielii și o va deslipi de pielea de sub ea. Apoi, medicul îți va recomanda ca acasă să faci același lucru zilnic, mereu curățând zona afectată înaintea introducerii bumbacului.

O altă metodă este prin îndepărtarea unghiei și a pielii. Aceasta este recomandată doar prin asistența unui specialist și doar în cazul în care este o problemă constantă indiferent de tratament. Medicul îți va sugera că este de preferat să îndepărteze o parte a unghiei și a țesutului de sub ea – patul unghiei. Acest lucru va împiedica creșterea unghiei în acea parte. Procedura aceasta se realizează chimic, folosind un laser sau alte modalități știute de medic.

Pentru a preveni astfel de situații neplăcute, e recomandat să porți încălțări și șosete confortabile. Nu trebuie să fie prea strâmte pentru piciorul tău.

Dacă problema nu este serioasă și crezi că o simplă tăiere a colțului te va ajuta, accesează linkul seki.ro și informează-te legat de ustensilele pe care le poți folosi în acest scop. In cazul in care problema se agraveaza este necesar sa consulti medicul specialist.