Amintirea vie a animalutului de companie

Poti alege sa te comporti asa cum iti doresti atunci cand vine vorba despre pierderea animalutului tau de companie mult iubit. Il poti jeli cat vrei chiar daca lumea nu te intelege, poti ramane solitar pentru ceva timp, ii poti organiza o adevarata ceremonie pentru a-l inmormanta sau poti alege sa treci mai departe peste acest eveniment nefericit fara a mai lua in considerare tristetea.

Insa cei care si-au iubit cu adevarat companionii fara glas si i-au considerat drept membri ai familiei, inca de multi ani, pot face tot ceea ce isi doresc atata vreme cat nu deranjeaza pe cei din jur in vreun fel. Poti alege chiar sa faci ceva frumos in onoarea catelului sau pisicii tale iubite si decedate. Daca al tau animal a murit de batranete sau de boala, ai putea dona bani drept acte de caritate celor care se ocupa de cainii batrani si de cei mai bolnavi.

Ai putea chiar sa te oferi voluntar din propriul timp pentru a ajuta cat se poate la bunul mers al lucrurilor intr-un magazin de animale sau intr-un cabinet veterinar ori poate chiar intr-o asociatie care strange bani pentru tratarea animalelor.

Cauta ajutor daca nu iti poti reveni dupa pierderea suferita. Daca nu poti face fata pierderii, atunci ar trebui sa treci la actiune imediat si sa ceri ajutor specializat. Multi oameni cred de cuviinta ca a vorbi cu un terapeut sau cu un consultant este de foarte mare ajutor. Exista atat de multe terapii alternative pe care le poti incerca acasa pentru a te ajuta sa iti recpeti echilibrul emotional. Yoga, masaj, aromaterapie, acupunctura si meditatia te pot ajuta cu depresia si iti pot permite sa iti recapeti echilibrul emotional. Medicatia ar trebui sa fie folosita doar drept ultima speranta atunci cand ai de-a face cu depresia.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *