Apple iOS in continuare pe locul 2

Indiferent de cat de mult s-ar stradui cei de la Apple sa imbunatateasca si sa dezvolte sistemul de operare iOS. Va fi destul de greu pentru acestia, de nu imposibil sa poata sa ajunga gigantul Google cu al lor Android pe piata sistemelor de operare destinate telefoanelor mobile, tabletelor sau altor dispozitive mobile.

iOS este un sistem de operare care in ultima perioada a ajuns sa copie multe din functiile oferite de Android. Chiar daca nu sunt identice functiile este destul de clar de unde cei de la Apple si-au gasit sursele de inspiratie.

In momentul de fata iOS ocupa o cota de piata de doar 14.8% pe piata sistemelor de operare. Un raport facut public de cei de la International Data Corp spune ca sistemul de operare Apple va inregistra un declin pe piata aceasta in urmatorii 4 ani. Mai exact pana in anul 2018 iOS va detine o cota de piata de doar 13.7 procente, in scadere cu 1.1% fata de perioada actuala.

Chiar daca Google ar renunta la Android de maine, peste 2 -3 ani telefoanele care ruleaza in prezent Android ar ajunge sa fie mai numeroase decat toate celelalte sisteme de operare impreuna.

In prezent piata este dominata de cei de la Android. Sistemul de operare detine o cota de piata de 80.6%. Este destul de clar de cei Apple nu ii vor ajunge pe cei de la Google in acest domeniu. Acelasi raport eliberat de IDC spune ca nici Google nu va inregistra o creste in viitor, desi tot va domina mai bine de doua treimi din piata. Se estimeaza ca procentul aferent Android in anul 2018 va fi unul de 77.6%.

Singurul sistem de operare care se pare ca va inregistra o crestere in anii ce urmeaza este Microsoft. Acestia preconizeaza ca vor ajunge la cota de piata de 6.4%. Momentan Windows Phone detin un procent de 3.5% din piata sistemelor de operare mobile

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *