Artele martiale la feminin

Ai putea sa fii mult mai potrivita pentru artele martiale decat ai putea crede vreodata, asta deoarece nimeni nu stie cat de bine se poate pricepe la ceva si cat de mult ii poate face placere daca nu incearca mai intai. Una dintre cele mai frecvente fraze pe care le aud de la alte femei atunci cand le spun ca ma antrenez in artele martiale este „Oh, bravo tie. Eu nu as putea face asta niciodata.”

Si eu mereu vreau sa intreb la randul meu „De ce nu?” Oamenii de toate marimile, inaltimile si varstele isi pot gasi fericirea si implinirea in artele martiale, si multi dintre acestia exceleaza in ceea ce fac. Cu atat de multe discipline, nu este atat de greu sa iti gasesti si tu varianta cea mai potrivita pentru tine si pentru stilul tau de viata, una care sa fie in vanatajul tau.

Cei mai flexibili pot sa practice jiu jitsu, iar cei mai alerti si mai rapizi pot sa sa-si bata opoentul prin practicarea de kickboxing. Exista tot felul de turnee pentru cei competitivi, insa daca vrei sa practici asta ca si hobby, nimeni nu te impiedica. Exista atat de multe optiuni de arte martiale acolo, si odata si odata vei descoperi si tu ceea ce ti se potriveste perfect.

Marimea ta poate lucra in avantajul tau. Exista, binenteles, o gramada de femei care sunt mult mai masive si maiinalte decat oponentii acestora, insa cele mai multe dintre noi se lupta constant cu o inaltime relativ mica spre deosebire de cea a partnerului de lupta si a oricarui barbat in general. Insa nu lasa ca marimea si inaltimea sa te descurajeze-exista o gramada de practici care sunt special desemnate pentru oamenii mai mici ca sa-si bata oponentii.

Judo, jiu jitsu si aikido, toate aceste practici ce tin de artele martiale aduna la un loc puterea echilibrului intre forta si miscari bine impuse, insemnanc chiar si faptul ca daca tu ai 1, 50 iti poti bate oponentul de 1, 80.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *