Atacul Anonymous impotriva ISIS

Unul din cele mai translucide grupuri de hackeri din lume, Anonymous, a declarat un razboi cibernetic asupra Statului Islamic, in urma atacurilor ce au avut loc la Paris in seara de 13 noiembrie 2015. Grupul, care este cunoscut in mod normal ca fiind hackeri ce realizeaza atacuri cibernetice doar de distractie, de obicei impotriva unor corporatii mari, a stabilit ca isi doreste sa lupte impotriva celei mai mari retele teroriste de la ora actuala- ISIS.

Bineinteles, Anonymous nu este singurul grup de hackeri care s-a angajat intr-o misiune de moralitate. Anonymous a anuntat pe pagina lor de Twitter ca au dat jos peste 6000 de conturi de Twitter ce sunt asociate cu ISIS, si isi doresc sa atace orice activitate online desfasurata de grupul terorist. Anonymous a precizat clar ca razboiul impotriva ISIS va fi unul foarte personal, si ca va face absolut orice pentru a perturba activitatea organizatiei teroriste. „Vom lansa cea mai mare operatiune vreodata impotriva voastra […], va vom gasi si nu va vom mai da drumul. Asteptat-va la atacuri cibernetice masive. Oamenii francezi sunt mai puternici decat voi”- sustin membrii Anonymous.

Unde a mai atacat Anonymous?

In plus fata de aceasta miscare, grupul Anonymous este extrem de cunoscut si renumit in lume din cauza perturabii site-urilor web ce apartin grupurilor crestin evanghelice, ultra conservatoare, Biserica Baptista Westboro- care este faimoasa pentru insultele rasiale si pentru opiniile extreme impotriva Statelor Unite ale Americii. Alte tinte atacate in trecut de catre Anonymous includ Vaticanul, site-urile guvernamentale si chiar CIA. Cei care sunt familiarizati cu actiunile Anonymous nu cred ca ISIS sunt pe deplin constienti de impactul negativ pe care anuntul Anonymous il va avea impotriva lor.

Folosirea hacking-ului in scopuri aparent etice nu este nimic nou, din moment ce chiar si o universitate din Scotia ofera cursuri de hacking, de unde absolventii aleg sa isi gaseasca job-uri in domenii private. Companiile de hosting sunt cele mai susceptibile de angaja absolventi de hacking, care sa lucreze pe serverele lor si sa se asigure ca acestea sunt printre cele mai bune din lume. Ei bine, un hacker inseamna ca o firma isi doreste sa isi ia masurile necesare avansate impotriva unor atacuri posibile.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *