Cele mai scumpe pelicule realizate

Pirates

In fiecare zi sunt postate rezultatele obtinute de un anumit film. cei de la Hollywood stralucesc prin gama lor foarte variata de filme. Printre acestea gasim si cele mai scumpe pelicule realizate pana in prezent. In timp ce unele filme raman in mintea publicului, altele raman in istoria box-office-ului.

King Kong

Unul din cele mai cunoscute filme ale deceniului trecut, King Kong a reusit sa ajunga in topul stirilor din anul 2005 cand s-a precizat ca au fost necesari aproximativ 243 de milioane de dolari pentru realizarea acestuia. La momentul respectiv era cel mai costisitor film. Desi  a fost un film destul de criticat la nivel mondial acesta a inregistrat vanzari de 600 de milioane de dolari si a castigat 3 Academy Awards, printre care si unul pentru Best Visual Effects.

Tangled

Mai bine de 274 de milioane de dolari au fost investite in aceasta productie a anului 2010. Destul de mult daca stai si te gandesti ca este o animatie realizata pe PC. Au fost necesari mai bine de 6 ani de productie pentru rafinarea efectelor vizuale si a firului epic. Filmul a inregistrat castiguri de 590 de milioane de dolari si a fost privit destul de pozitiv de critici si de public.

Pirates of the Caribbean – At World’s End 

Al treilea film din seria Piratii din Caraibe a fost cel mai scump film realizat vreodata. At World’s End a fost produs cu un buget de 332 de milioane de dolari. Chiar si asa castigurile inregistrate de pe urma acestuia s-au apropiat de 1 miliard de dolari. At World’s end a sfarsit povestea inceputa in Piratii din Caraibe. Filmul a fost deosebit de bine privit. Criticii din lumea filmului privind aceasta productie intr-un mod pozitiv. Filmul a fost directat de Gore Verbinski si produs de Jerry Bruckheimer. Filmul a fost realizat in acelasi timp cu Dead Man’s Chest si a fost lansat in anul 2007.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *