Copiii cu memorie buna sunt si mincinosi

Se pare ca o multime de parinti isi pedepsesc copiii pentru ca spun minciuni. In fond, parintii sunt vinovati pentru minciunile pe care odraslele lor le zic. Ar fi simplu daca ar exista o modalitate mai buna de a ne da seama atunci cand copiii nostri mint. Un nou studiu, realizat la Universitatea Sheffield a descoperit ca, copiii care au o memorie mai buna sunt si foarte buni in a-si acoperi minciunile.

In timp ce parintii nu sunt foarte mandri atunci cand copiii lor spun o minciuna, acestia pot fi incantati sa descopere ca atunci cand copilul lor spune o minciuna, inseamna ca acesta a devenit mai bun in a-si exersa capacitatea de memorie si de gandire.

Memoria verbala si cea vizuala

Asadar, psihologii si oamenii de stiinta au analizat memoria verbala- numarul total de cuvinte pe care o persoana le poate retine in acelasi timp- si cea vizual-spatiala- numarul total de imagini pe care o persoana le poate retine in acelasi timp- in cazul copiilor de sapte ani. Acesti copii au luat parte intr-un joc, in timp ce erau filmati cu o camera ascunsa. Cercetatorii au parasit camera, iar copiii au avut ocazia sa traga cu ochiul la raspunsurile finale din joc, ceea ce i-au rugat cercetatorii in mod specific sa nu faca.

Capacitatea fiecarui copil de a minti a fost testata folosind anumite intrebari suplimentare cu privire la culoarea de pe anumite carduri. Copiii care au fost considerati a fi buni mincinosi, au mintit si cand au raspuns la aceste intrebari, in timp ce copiii care nu au reusit sa minta atat de bine, au mintit la una sau doua raspunsuri date.

Copiii care au fost considerati buni mincinosi au avut o performanta remarcabila in testul pentru evaluarea memorie de lucru, comparativ cu copiii care sunt considerati a nu fi chiar atat de buni in a zice minciuni. Cu toate acestea, nu a existat nicio diferenta perceptibila intre scorurile obtinute de acestia pentru memoria vizual-spatiala. Acest lucru inseamna ca minciuna nu implica atribuirea de imagini in mintea noastra, iar memoria vizuala nu are nicio importanta in acest caz.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *