Despre luna noastra

 

Luna nu este doar un astru ceresc obisnuit, ci este satelitul natural al Planetei noastre Pamant si datorita lui putem supravietui in conditii bune de viata pe aceasta planeta a noastra. Forta gravitationala, lumina si tot ceea ce tine de supravietuirea noastra tine de acest astru stralucitor pe care s-a calcat pentru prima data acum mult timp.

Poate ca nu stiai, dar luna prezinta niste curiozitati pe care nu multi dintre noi le stim. Luna are faze, se intoarce pe toate fetele spre noi de mai multe ori si fiecare dintre aceste fete primeste lumina si caldura intr-un anumit interval de timp. Luna, de asemenea, se subtiaza in mod instant. Luna are mai putina masa decat Pamantul, de exemplu, asadar are un camp gravitational mai slab. Daca ai cantari 45 de kilograme pe Pamant, ai cantari de fapt 7,5 kilograme pe Luna si ai putea fi in stare sa sari mult mai sus decat in cadrul Pamantului. Tare nu?

Luna iti poate imbunatati miscarile de golf

Astronautul Alan Sheppard a fost in stare sa arunce o minge de golf la 731 de metri pe suprafata Lunii. Faimoasa sa zicala dupa ce a aruncat mingea de golf a fost „Miles and miles and miles.”

Fiecare luna plina din an are cate un nume specific

Ianuarie: Lup sau Luna Batrana

Februarie: Zapada sau Luna Flamanda

Martie: Corb, Crusta, Seva sau Luna Vierme

Aprilie: Roz, Iarba, Ou sau Luna Peste

Mai: Flori sau Luna Lapte

Iunie: Trandafir, Capsuna sau Luna Fierbinte

Iulie: Traznet sau Luna Galeata

August: Sturion, Cereale sau Luna Porumb Verde

Septembrie: Roade, Porumb, Orz sau Luna Fruct

Octombrie: Luna Vanatorului, Luna pe moarte sau Luna Calatoare

Noiembrie: Gheata, Luna Castor

Decembrie: Luna Rece sau Luna Noptilor Lungi

Oamenii deja au inceput sa lase gunoaie pe suprafata acesteia

Dintre lucrurile care au fost lasate de oameni pe suprafata lunii se enumera si: camera comandantului Apollo 17 Eugene Cernan, gunoaie menajere umane lasate de astronauti, placi comemorative, steaguri americane, oglinzi si masinarii de mers pe suprafata lunii pe care au obisnuit sa le foloseasca cei de la NASA pentru a masura distanta de la Pamant la Luna.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *