Imprimantele 3D folosite in productia auto

O companie numita Local Motors, cu sediul in Arizona, USA, s-a infiintat cu scopul de a aduna idei din jurul lumii pentru a realiza un automobil folosind in totalitate tehnologia printarii 3D. Aceasta a ales sa realizeze un astfel de concurs in care s-au inscris designeri din toata lumea pentru a realiza masina printata 3D. Premiul pentru acest concurs consta in 5000$ si oportunitatea de a printa in realitate autmobilul folosind imprimantele 3D.

Pentru a putea printa un astfel de automobil trebuie sa ai in vedere 3 factori majori care influenteaza procesul de productie. Unul din acesti factori este greutatea. Avand in vedere ca substanta folosita in printarea 3D este destul de usoara nu ar trebui sa fie o problema dar rezistenta materialului poate avea de suferit daca greutatea este una exagerata. Al doilea factor este numarul componentelor automobilului. Cu cat este mai mare cu atat va fi mai complicat si mai prelungit procesul de printare 3D. In umra procesului de printare componentele vor trebui sa fie asamblate in masina finala. Al treilea factor este dat de costurile generate de acest proiect. Tehnologia printarii 3D este abia la inceput si este o una destul de costisitoare. Preturile initiale in procesul de productie sunt mari ce ar duce la un pret final care nu ar atrage foarte mult eventualii cumparatori.

Concursul 3D printing Challenge a inceput in luna aprilie a acestui an. De cateva zile s-a anuntat castigatorul. Un designer italian a fost cel care a venit cu cea mai buna idee si a castigat premiul de 5000$ pus la dispozitie de Local Motors. In luna septembrie in cadrul IMTS (International Manufacturing Technology Show) proiectul castigator, numit Strati, va fi printat in direct si automobilul va fi creat.

Tehnologia printarii 3D a inceput sa fie din ce in ce mai folositoare in diferite domenii si era de asteptat ca aceasta sa se faca simtita si in industria auto.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *