Ingrijirea plantelor de apartament

Nu aveam nevoie sa mergem in paduri, campii sau dealuri pentru a gasi o oaza de frumusete. Aceasta oaza de frumusete, florile, pot fi tinute cu toata increderea chiar in apartamentele noastre. Ne putem bucura de forma lor indiferent ca optam pentru a le tine pe balcon, in dormtor sau living. De asemenea, trebuie sa stim cum sa avem grija de ele, sa le oferim dragostea si iubirea noastra pentru ca ele sa fie frumoase, sanatoase si sa ne ofere binele lor. Stim inca din gradinite ca florile sunt oazele de sanatate din casa avand rolul de a purifica si de a imbunatati calitatea aerului. Cu siguranta, intr-o casa in care sunt flori, sanatatea pluteste pe langa o incapere care nu contine deloc. Cum avem grija de flori?

In primul rand florile au nevoie asa cum stim de foarte multa lumina si de caldura. Nu putem sa tinem florile intr-un loc foarte racoros sau intunecat si sa asteptam ca ele sa fie frumoase si sanatoase. Florile trebuie sa fie expuse zilnic la soare pentru ca acolo se vor simti ele cel mai bine si vor putea fi suculente. Asadar, florile trebuie sa stea pe balcon, unde lumina poate patrunde foarte bine, si asa cum spun si specialistii pot fi puse chiar si la lumina care intrepatrunde printr-o perdea.

Caldura este de asemenea un factor de care trebuie sa tinem cont atunci cand avem propria gradina botanica in casa. Aceasta trebuie sa fie una potrivita. E drept ca florile iubesc caldura insa, atentie, nu pe cea excesiva. O floare nu se poate dezvolta si creste frumos daca este tinuta in caldura foarte mare.
Modul in care le udam trebuie sa fie de asemenea facut cu mare grija. Fiecare planta are originile ei si trebuie udata ca atare. Nu putem uda un casctus la fel cum udam un trandafir pentru ca trandafirul are nevoie de mult mai multa apa decat cactusul. In cazul in care se pune apa in exces la floare, aceasta va elimina oxigenul necesar radacinilor urmand asfixierea plantei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *