Lansarea papusii Barbie in lumea jucariilor

Creatia doamnei Handler, sotia lui Ruth Handler-cel care a lansat papusa Barbie alaturi de inginerul Jack Ryan, a fost introdusa si lansata catre public pentru prima data in cadrul evenimentului American Toy Fair din New York City. Prima papusa Barbie creata purta un costum de baie in dungi albe si negre. Papusa aceasta era disponibila cu parul blond sau saten, purtat intr-o coada de cal.

Controversa Barbie

O parte dintre istoria si lucrurile despre papusa Barbie este si controversa de atunci cand noua papusa a fost lansata pentru prima data catre publicul larg. Papusa aceasta nu a fost un hit din primul moment al introducerii pe piata jucariilor iar doamnei Handler chiar i sa spus ca fetitele nu s-ar juca cu o asemenea papusa.

Presupunerea din acea perioada era ca fetele voiau sa se joace cu papusile de tip bebelus, nu sa se joace cu papusi care aratau ca niste modele adolescente. Popularitatea papusilor Barbie au demonstrat insa catre necunoscatori ca acestia s-au inselat in cele din urma.

Detalii despre Barbie

Uite cateva dintre informatiile interesante despre papusa Barbie si istoria ei:

  • Ziua de nastere a lui Barbie este 9 martie 1959.
  • Numele ei complet este Barbara Millicent Roberts.
  • Daca Barbie ar fi fost o femeie reala, masurile ei ar fi 36-18-38.
  • Papusa masculina Ken a fost denumita dupa fiul lui Ruth Handler si al doamnei Handler, care se numea Kennethe.
  • Prima papusa Barbie cu picioare ce puteau fi indoite a fost lansata pe piata jucariilor in anul 1965.
  • Christie a fost prima papusa Barbie afro-americana si a fost lansata pe piata in anul 1968.
  • Ochii papusii Barbie au fost ajustati in anul 1971, tocmai pentru ca aceasta sa poata privi drept inainte, opus ideii de a privi in laterale.
  • Barbie este o iubitoare de animale care a avut alaturi 38 de animale de-a lungul anilor dupa ce a fost lansata pe piata jucariilor. Companionii sai animale au fost atat pisici si caini, cat si cai si chiar pui de leu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *