Nokia X2: Primul telefon Microsoft cu Android

De la achizitionarea Nokia Device and Services, Microsoft a lansat doua telefoane Nokia care folosesc drept sistem de operare Android-ul. Acestea sunt indreptate catre piata de smartphone-uri budget. Telefonul Nokia X2 are un display de 4.3 inch in format WVGA. Display-ul acopera un procesor Snapdragon 200, un dual core ce functioneaza la o frecventa de 1.2 GHz. Pentru a ajuta procesorul telefonul este dotat si cu 1 GB de memorie RAM.

Telefonul ruleaza pe noua suita de sisteme Nokia, Nokia Software Platform 2.0, ce se vrea a fi urmatoare generatie de telefoanle Android dupa primul telefon Nokia X. Actualizarea vine cu o serie de schimbari in materie de interfata folosita. Poti alege intre interfata „Windows”. ce are aceleasi elementele pe care le-ai gasi pe un telefon cu Windows Phone si interfata Fastlane care iti ofera acces la cele mai recente aplicatii folosite precum si la aplicatiile inspirate de Lumia.

De asemenea exista si un nou buton home pe care il poti folosi in cazul in care vei face multitasking. Noul telefon vine cu suport pentru Skype si OneDrive integrat ceea ce ofera utilizatorului 15 GB de stocare gratuita pe cloud.

Rezolutia display-ului de 4.3 inch este unul ce foloseste tehnologia ClearBlack si masoara 800 x 480 de pixeli. Ceea ce rezulta intr-o densitate de 217 ppi. Pe langa aceasta telefonul vine cu o camera foto cu autofocus de 5 megapixeli si o camera VGA frontala pentru convorbirile video. In materie de conectivitate telefonul este inzestrat cu optiuni cu care ne-am obisnuit deja. WiFi, Bluetooth si USB 2.0.

Telefonul este alimentat de o baterie de 1800 de miliamperi care ar fi suficienta pentru 10 ore de convorbire sau pentru 23 de zile in modul stand by.

Telefonul va fi disponibil la nivel global incepand cu luna viitoare si va putea fi achizitionat in 3 culor. Glossy Orange, Negru si Verde. Acesta va avea un pret ce se va situa in jurul cifrei de 99 de euro.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *