Piranha vegetarian

Avem tendinta sa facem diferite presupuneri cand vorbim despre anumite tipuri de animale – delfinii sunt inteligenti, vacutele sunt prostute, paianjenii ne asteapta in colturile camerei pentru a ne suge seva cand dormin etc. Dar unele specii pur si simplu nu se ridica la nivelul reputatiei impresionante pe care restul suratelor lor au petrecut milenii sa-l obtina. Ca un rapper prins ca face yoga, in continuare va voi prezenta o creatura care nu aduce decat rusine speciei lor.

Pe langa rechini, niciun alt peste nu are o credibilitate de strada mai ingrozitoare ca infometatul si lacomul piranha. Cunoscut in Amazon pentru faptul ca poate manca o vaca pana la oase si ocazional zboara prin aer pentru a omori adolescenti sexy in Caraibe, acesta este probabil motivul principal pentru care concursurile nud de mancat hot dog in apa dulce sunt practic inexistente in Brazilia. Asta, pe langa faptul ca acesta este unul dintre cele cateva creaturi acvatice care se bucura de un loc proemiment in cinematografia horror clasica.

O noua specie din aceasta amenintare dintoasa a fost descoperita acum cativa ani, insa daca cercetatorii care au descoperit-o se temeau ca vor fi sfasiati inainte sa apuce sa-i dea un nume ciudat in latina, nu ar fi trebuit – asta pentru ca aceasta specie de piranha este strict vegetariana.

Cand exploratorii au dat peste Tometes camunani, in rar vizitatele aduncuri ale padurii amazoniene, au descoperit ca, desi avea o gura plina de dinti care arata oribil, se pare ca acestia sunt mai specializati in sfasierea vegetatiei, decat a rupe carnea umana. Ca un fel de hippie ridicol subacvatic de jungla, acestia prefera sa traiasca doar pe baza de ierburi acvatice.

Si, imaginati-va, in sfarsit gasim o specie in Amazon care nu este absolut letala si oribila, si se pare ca s-ar putea sa dispara chiar cat vorbim despre ea, multumita proiectelor de baraj si operatiunilor de minerit care le ameninta habitatul.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *