Real Madrid si New York Yankees

Cu putin timp in urma, Real Madrid-ul a facut ce stie mai bine: a castigat UEFA Champions League intr-un mare fel. Echipa de fotbal din Spania, Real Madrid, este considerata  echipa de baseball New York Yankees  din lumea fotbalului european.

Ambele echipe detin Sfantul Graal al sportului din care fac parte

Cu 27 de titluri World Series castigate, New York Yankees sunt de departe echipa de aur a baseball-ului. In acelasi sens, echipa Real Madrid  face din clubul de care apartine singurul detinator al unui deceniu intreg de catiguri ale Cupei Europene.

Ambele echipe sunt conduse de catre sefi cu asteptari nerealiste

Zvonuri si barfe se auzeau inainte de finala Champions League cum ca managerul Real Madrid-ului, Carlo Ancelotti ar putea fi concediat de catre presedintele clubului, Florentino Perez, dupa doar un singur sezon, daca nu ar castiga Cupa Europeana, chiar daca echipa sa deja o batuse pe Barcelona la  Copa Del Rey.

Ambele echipe au rivalitati faimoase in lume

Echipa Yankees versus echipa Red Sox este cea mai disputata rivalitate din baseball, in timp ce Real Madrid versus FC Barcelona, poreclita El Clasico, este de departe o tot asa de mare rivalitate din lumea fotbalului.

Ambele echipe au esuat dramatic dupa ce au petrecut mult prea mult

Atunci cand Yanke-ii si Real Madrid-ul au esuat in ultimii 15 ani sau mai mult, a fost o mare zarva legat de asta si asta pentru ca ambele echipe au petrecut la maxim.

Chiar daca au cumparat cei mai buni jucatori an dupa an, echipa Yankees nu a reusit sa ajunga in World Series in ultimele cinci sezoane intre 2004 si 2008, castigand doar un singur titlu in ultimii 14 ani. Intre timp, chiar daca a trecut prin doua perioade Galactice, Real-ul nu a mai fost in Champions League din 2002.

Pe langa asta, ambele echipe sportive au batut recorduri in legatura cu achizitionarea de jucatori foarte buni.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *