Samsung Galaxy Tab S vs iPad Air

Cu cateva zile in umra cei de la Samsung au anuntat tableta care se vrea a fi topul lor de gama, Galaxy Tab S. Nu exista dubii ca aceasta tableta a fost lansata de cei de la Samsung pentru a concura cei de la Apple, cu al lor IPad Air.

Din punct de vedere al dimensiunilor tabletelor cele doua sunt destul de asemanatoare insa varianta celor de la Samsung este una mult mai subtire.

Dimensiunile exacte sunt de 177 x 247 x 6.6 mm pentru Galaxy Tab S si de 170 x 240 x 7.5 mm pentru iPad Air. Daca e sa le compari una langa cealalta vei observa ca tableta Samsung este putin mai mare, dar sin acelasi timp mult mai subtire.

In privinta greutatii acestor tablete, diferenta este insesizabila. iPad Air avand cu 4 grame mai mult decat rivalul tableta de la Samsung. 469g pentru Ipad Aid si 465g pentru Galaxy Tab S.

Cat despre materialul folosit in realizarea acestor tablete, Apple a recurs la folosirea aluminiului si cei de la Samsung au ales plasticul. Finisajul de pe tableta Samsung este asemanator cu cei de pe Samsung Galaxy S5.

In privinta culorilor ambele tablete vin disponibile in doua variante. O culoare bronz si una white pentru Samsung si space gray si silver pentru tableta celor de la Apple.

Avand in vedere ca tableta celor de la Samsung este una mai mare, avand un display de 10.5 inch aceasta este superioara modelului Air care are un display de doar 9.7 inch.

Ramanand in sfera display-ului, Samsung Galaxy Tab S are unul de tip Super AMOLED, nu tocmai un display extraordinar avand in vedere standardele din ziua de astazi, dar are un contrast de culori mult mai ridicat, un negru mult mai inchis si o gama de culori mai mare decat rivalul iPad Air.

Rezolutia este de 2560 x 1600 pentru Galaxy Tab S si de 2048 pe 1536 pentru iPad Air. Chiar daca densitatea pixelilor pe tableta Samsung este mai mare, Retina Display-ul Apple nu iti va oferi motive pentru care sa te plangi.