Semne de rasfat

Un copil alintat si rasfatat nu va ajunge prea departe in viata daca nu stie cum sa pretuiasca tot ceea ce are mai bun si bunurile care i sunt oferite doar din cand in cand. In viata, nimic nu este simplu si totul trebuie meritat, astfel incat atunci cand ai un copil trebuie sa stii exact cum sa il tratezi si cum sa te porti cu el ca sa cresti un om bun din toate punctele de vedere.

Daca inca de mic nu va sti sa faca deosebirea intre bine si rau, daca nu va sti sa imparta si daca va face mofturi mereu, atunci cu siguranta ca nu prea va avea succes in viata si nu va reusi sa faca prea multe in viitor. Nimanui nu-i plac oamenii rasfatati, alintati si egocentristi, nici macar persoanelor de genul, care au parte de aceleasi trasaturi de caracter.

Daca cel mic incearca sa te controleze inca de pe acum cu accesele lui de furie si cu mofturile si plansul lui, atunci nimic bun nu va iesi din asta, pentru ca te va ignora mai incolo cand vei incerca sa il faci sa te asculte. De asemenea, daca el este primul dintre copii, va dori sa ramana mereu cel mic si cel mai bagat in seama. Nu prea va agrea ideea altor copii in familie, a unor frati cu care trebuie sa imparta lucrurile si mancarea buna, si va face figuri atunci cand vei incerca sa-i explici ca mai astepti o surioara sau un fratior.

De asemenea, daca singur nu sta si nici nu ii place sa se joace fara compania unui adult sau a altor copilasi, atunci cu siguranta s-a atasat prea tare de ideea de multime si poate deveni dependent de atentie din partea ta, ceea ce, binenteles, nu este un lucru bun.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *