Tratamentul la domiciliu pentru muscaturi de capusa

Capusele sunt insecte parazite foarte periculoase care pot cauza destul de multe complicatii. Este indicat ca aceste capuse sa fie extrase de pe pielea pacientului de catre un medic specialist pentru a evita complicatii insa in cazul in care nu aveti posibilitatea sa va adresati unui medic va puteti trata de acasa. Este nevoie insa sa precizie, rabare si foarte multa atentie. Iata ce ar trebui sa faca pacientii care au fost muscati de catre o capusa:

In primul rand pentru indepartarea capusei este nevoie de o penseta cu varfuri foarte fine. In cazul in care nu aveti o penseta prin casa o puteti face cu mana insa este foarte important sa aveti manusi, o batista sau un servetel. Nu incercati sa luati capusa niciodata cu mana goala.

Capusa nu trebuie sa fie indepartata cu miscari alternante ci se apuca pur si simplu si se trage usor pana cand reusim sa desprindem capusa de pe piele. Miscarea trebuie sa fie executata cu precizie pentru ca altfel ne putem confrunta cu detasarea capului de corp a capusei iar acest lucru nu este deloc placut. Dupa ce se extrage capusa in intregime  trebuie sa curatam foarte bine zona. Aceasta se realizeaza in priuml rand cu apa calda si cu sapun si se foloseste un antiseptic de uz general. Este posibil sa apara tumefactia locala pentru care se poate administra un tratament oral. medicii recomanda de cele mai multe ori adminsitrarea unui antibiotic de genul doxicilinei, antibiotic benefic pentru astfel de probleme.

Specialistii nu recomanda nicicum  sa aplicati anumite tegumente, lacuri de unghii sau creme care poate face ca portiunile de capusa  sa alunece mai bine, aparand astfel infectia zonei. De asemenea, exista oameni care pretind ca daca vor folosi un chibrit sau o bricheta pentru a indeparta capusa prin ardere. Acest lucru este total imposibil.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *